Hvor vi skal rejse hen, er eleverne med til at bestemme. Det kan være de har smagt noget mad på en ferie, de gerne vil præsentere for deres kammerater. Nogle af de køkkener vi som regel besøger er det italienske, amerikanske, danske, asiatisk og mexicanske. Mange af disse køkkener kender eleverne hjemmefra – eller gør de? Hvad består en italiensk pizza fx af? Spiser de hvedetortilla i Mexico? Består det amerikanske køkken kun af burgere?

Gastronomi

Verden er fyldt med god mad – derfor er der hos Kok Amok ekstra fokus på de mange spændende og smagsrige køkkener, der findes rundt om i verden. Igennem maden møder vi en ny og måske fremmed kultur og sætter fokus på den fremmede kulturs historie.

Håndværket

Selvfølgelig skal eleverne også lære, hvordan man ælter en dej, laver en sovs, laver pasta og steger kød. Selve håndværket bag maden bruger vi tid på i hver undervisningstime. Eleverne kommer med vidt forskellige forudsætninger og derfor er denne del af undervisningen meget differentieret.

Smagsløgene

Alle har smagsløg – men vi smager alle forskelligt. Derfor har vi fokus på hvad smag er og hvordan vi får den bedste smag frem i maden. Eleverne skal altid smage på maden og justere den efter deres egne smagsløg. Når vi afholder vores egen efter-skoleudgave af ”Den store bagedyst” og ”Masterchef” får eleverne virkelig mulighed for at udfordre og sammensætte god smag.